okt 312008
 

I gode gamle dager var fienden en kvisete ungdom på gutterommet. Av og til savner jeg den tiden. Dagens trusselbilde er helt annerledes, forteller Hyppönen.

Fienden har dessuten endret taktikk. De som distribuerer ondsinnet kode ønsker ikke lenger å bli oppdaget eller berømte. Nå er motivet penger. Dermed foregår mye i det skjulte.

Virusjegeren opplever at dagens fiende i stor grad består av kriminelle som opererer fra utviklingsland. Mesteparten kommer i dag fra Kina, Russland og Sør-Amerika, særlig Brasil. Det er sosiale grunner til det, opplyste han.Dersom du bor på den kinesiske landsbygda eller i slummen av Sao Paulo, så finnes det ingen dotcom-boom. Dyktige utviklere der må kanskje drive kriminalitet for å tjene penger på sin kunnskap.

Et scenario er at en infisert bruker legger inn fire regninger i nettbanken på vanlig måte. Trojaneren er programmert til å legge inn en femte, helt uten av brukeren merker noe som helst. Det hele skjer mens vedkommende er innlogget i nettbanken.

[Les mer her…]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)