jan 102009
 

I Norge foregår det forsøk og forskning omkring bruk av multitouch-teknologi i skolen. Microsoft kaller sin utgave av teknologien for Microsoft Surface. I følge digi.no skal Microsoft sammen med Accenture, Bærum kommune og 14 jenter fra syv ungdomskoler i Bærum (Digigirlz) lokke jenter til (-bake til?) IKT og realfag.

MS_Surface

Målet er å rekruttere flere jenter til IKT og andre teknologibransjer gjennom å vekke teknologiinteressen allerede på ungdomsskolen. Prosjektet er laget av jenter for jenter og jentene skal få anledning til å teste Microsoft Surface som ble lansert for et drøyt år siden.

Bærumsjentene er først i landet til å få bruke dette nye IT-verktøyet som i følge Microsoft det finnes kun tre av i Europa, hvorav ett altså er i Norge. Etter mitt skjønn må dette bety 3 stk av Microsoft Surface, for teknologein er allerede kjent og forskere ved University of Durham har forsket på dette en stund – se mitt forrige innlegg på bloggen: Fremtidens klasserom (1).

[Les mer om teknologien bak Micosoft Surface-teknologien her…]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)