jan 122011
 

Foto: annemor.com

Har du en smarttelefon med kapasitiv skjerm, har du sikkert merket at den ikke fungerer når du har på votter eller hansker.

Skjermer på denne type telefoner reagerer ikke på trykket ved selve berøringen, men på kontakt. Det er elektriske egenskaper i belegget på overflaten som endres når fingeren – eller en annen kroppsdel – kommer i kontakt med en posisjon i det øverste laget. Denne handlingen behandles videre og blir til informasjon om hvor du har pekt på skjermen. Problemet med vanter eller hansker er at de ikke leder elektrisitet på samme måte som huden. De fungerer i stedet som isolasjon og uansett hva du gjør med hanskene på så skjer det ingen verdens ting.

[Løsninger finner du her…]

 Posted by at 10:43 on 12. januar 2011  Tagged with:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)